× Home Rechtsgebieden Advocaten Contact

U kunt ons bezoeken op:

Amstelboulevard 184
1096 HM, Amsterdam

Wij zijn geopend op:

Maandag tot vrijdag:
08:00 tot 17:30

U kunt ons bereiken via:

Tel: 020 363 79 69

Fax: 020 363 79 68

info@justiceforyou.nl

Menu JusticeForYou

Vacatures

Vacature advocaat-medewerker

Juridisch medewerker migratierecht

Student-stagiaire

Vacature advocaat-medewerker

Wie ben je

Je hebt zin om tijdens je werk je kantoor uit te gaan. Je hebt zin om plaatsen te bezoeken die in de media aandacht krijgen. Rechtbanken, politiebureaus, gevangenissen. Je wil contact met de mensen die daar komen. Mensen die zijn aangehouden door politie, of een ander probleem hebben. Mensen uit andere delen van de maatschappij, en de wereld. Je houdt van afwisseling, analyseren en snel handelen. Je wil zelf keuzes maken. En zelfstandig klanten bijstaan. Je eigen zaken uitvoeren. Je houdt van resultaat.

Je hebt affiniteit met vreemdelingenrecht, strafrecht en detentierecht. Of bent bereid daarmee bekend te raken. De beroepsopleiding advocatuur heb je (bijna) afgerond.

Wat ga je doen

Je gaat vanaf de eerste dag meedraaien met juridische procedures en adviezen. Zoals het schrijven van (concept-) processtukken als bezwaarschriften, beroepschriften, conclusies en dagvaardingen. Je hebt contact met je klant om de zaak voor te bereiden. Zodra mogelijk behandel je je eigen zaken voor onze klanten zelfstandig.

Je bezoekt de rechtbank of gerechtshof om op een zitting je klant bij te staan. Bijvoorbeeld, politierechter, meervoudige strafkamer, voorgeleiding bij rechter-commissaris of raadkamer gevangenhouding, penitentiaire kamer of commissie van toezicht in een gevangenis. Bestuursrechter, kantonrechter, comparitie, kort geding, vreemdelingenkamer of TOM-zitting. e bezoekt de rechtbank of gerechtshof om op een zitting je klant bij te staan. Bijvoorbeeld, politierechter, meervoudige strafkamer, voorgeleiding bij rechter-commissaris of raadkamer gevangenhouding, penitentiaire kamer of commissie van toezicht in een gevangenis. Bestuursrechter, kantonrechter, comparitie, kort geding, vreemdelingenkamer of TOM-zitting.

Je wordt ingeschreven als advocaat bij de Raad voor Rechtsbijstand. Voor specialisaties als strafrecht en vreemdelingenrecht gelden er toelatingscriteria. Van belang is daar snel aan te voldoen. Je hoofd rechtsgebieden worden in principe vreemdelingenrecht en strafrecht. We houden rekening met je ervaring en belangstelling.

Justiceforyou

Wij zijn met drie advocaten. Met academische resultaten op het hoogste niveau. Ondersteund door WO en HBO-juristen, en student-stagiaires. De advocaten houden een zeer actieve procespraktijk. Komen wekelijks op een rechtbank ergens in Nederland. Door steeds toenemende belangstelling van rechtszoekenden is er behoefte aan uitbreiding met een betrokken advocaat.

Een groot deel van onze klanten staan wij bij in het vreemdelingenrecht. Bij de verblijfsvergunning, vreemdelingenbewaring, ongewenstverklaring of bestuurlijke boete. Kennis van het bestuursrecht is belangrijk. Daarnaast strafrecht en detentierecht. In gevangenissen kennen ze ons kantoor. Verder civiel recht, en dan met name op het gebied van jeugdrecht, huurrecht, bewindvoering en schuldsanering. Onze klanten zijn particulieren met meestal recht op door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

Wij zijn gevestigd bij de Amstel op slechts drie minuten lopen vanaf het Amstelstation in Amsterdam.

Wat wij bieden

- Een baan met veel verantwoordelijkheid, waarin je je (juridische) vaardigheden kan laten groeien;

- Een enerverende praktijk waarbij geen enkele week gelijk is aan de vorige;

- De mogelijkheid om door je werk een bepalende rol te spelen in het leven van anderen;

- Je bent onderdeel van een dynamisch en jong team van ondernemende advocaten;

- Een arbeidsrelatie voor meerdere jaren. Ons motto is: ‘blijf, en ontwikkel je;

- Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden als vergoeding van reiskosten, WGA Hiaat – verzekering. Vergoeding van studiekosten, een pensioen- en bonusregeling;

- Mogelijkheid om tzt voor eigen rekening en risico onderdeel van het kantoor te worden;

- Gezellige kantoorborrels met eigen deejay.

Spreekt dit je aan? Stuur dan je motivatiebrief met CV, naar karsten@justiceforyou.nl. Neem voor vragen contact op met mr. drs. M.A.M. Karsten, 06-19552817, www.justiceforyou.nl.

Vacature juridisch medewerker migratierecht

Wie ben je

Wij zoeken een enthousiaste en leergierige pas afgestudeerde of bijna afgestudeerde jurist (WO). Een jurist met een bachelor in rechtsgeleerdheid en een master in migratierecht. Je hebt goede studieresultaten en wilt deze graag in de praktijk toepassen.

Je hebt de ambitie om te laten zien dat je een goed jurist bent. Je hebt sterk ontwikkelde people skills, en wilt met je kennis een bijdrage leveren in het bestaan van anderen. Je analyseert snel de feitelijke situatie van onze cliënt, en weet de omslag te maken naar het juridisch kader van de vreemdelingenwet.

Als dat past binnen je ambitie, behoort een beëdiging tot advocaat zeker tot de mogelijkheden.

Wat ga je doen

Je gaat gelijk aan de slag in het vreemdelingenrecht. Aanvragen indienen voor een verblijfsvergunning. Standaard, en minder standaard. Of verzoeken om opheffing van een ongewenstverklaring of inreisverbod. Werken aan bezwaar- en beroepsprocedures. Je communiceert direct met de cliënt in binnen- of buitenland. En met IND, DT & V, rechtbank, of Afdeling Bestuursrechtspraak.

Je levert vanaf de eerste dag een inhoudelijke bijdrage aan zaken en procedures. Dit omvat het juridisch vervaardigen van (concept-)processtukken zoals bezwaarschriften, beroepschriften, conclusies en dagvaardingen. Je beantwoordt onderzoeksvragen met behulp van wetgeving en jurisprudentie en onderhoudt klantcontacten. Je ondersteunt soms de drie werkzame advocaten bij hun praktijk.

Het is belangrijk om ons werkveld en onze klanten te kennen. Daarom bezoek je geregeld de rechtbank of andere instantie om een zitting bij te wonen. Sommige cliënten zijn gedetineerd of in vreemdelingebewaring. Dan bezoek je een reguliere penitentiaire inrichting, of detentiecentrum vreemdelingenbewaring, forensische psychiatrische kliniek of forensische psychiatrische afdeling. Of politiebureaus, gemeente, IND of andere instelling.

Justiceforyou

Bij Justiceforyou wordt het recht in de praktijk toegepast. Wij zijn gevestigd op een aantrekkelijke kantoorlocatie bij het centrum van Amsterdam. Onze rechtsgebieden zijn strafrecht, sociaal verzekeringsrecht, vreemdelingenrecht en civiel recht. Civiel met name op het gebied van huurrecht, bewindvoering en schuldsanering. Onze klanten zijn particulieren met meestal recht op door de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

Een groot deel van onze klanten staan wij bij in het vreemdelingenrecht. Bij verblijfsvergunning, vreemdelingenbewaring, ongewenstverklaring of bestuurlijke boete. Kennis van het bestuursrecht en migratierecht is essentieel.

Wij zijn momenteel met drie advocaten. Ondersteund door WO-juristen, HBO-juristen en HBO student-stagiaires. De advocaten houden een zeer actieve procespraktijk en komen wekelijks op een rechtbank. Er is nu behoefte aan permanente ondersteuning op kantoor voor een jurist met een master in migratierecht.

Wat wij bieden

- Een baan met veel verantwoordelijkheid, waarin je je (juridische) vaardigheden kan laten groeien;

- Een enerverende praktijk waarbij geen enkele week gelijk is aan de vorige;

- De mogelijkheid om door je werk een bepalende rol te spelen in het leven van anderen;

- Je bent onderdeel van een dynamisch en jong team van ondernemende advocaten;

- Een arbeidsrelatie voor meerdere jaren. Ons motto is: ‘blijf, en ontwikkel je;

- Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden als vergoeding van reiskosten, WGA Hiaat – verzekering. Vergoeding van studiekosten, een pensioen- en bonusregeling;

- Mogelijkheid om tzt voor eigen rekening en risico onderdeel van het kantoor te worden;

- Gezellige kantoorborrels met eigen deejay.

Solliciteren en contact

Spreekt dit je aan? Stuur dan je motivatiebrief met CV, cijferlijsten bachelor, master én eventuele stagebeoordeling(en) naar karsten@justiceforyou.nl. Neem voor vragen contact op met mr. drs. M.A.M. Karsten, 06-19552817, www.justiceforyou.nl.

De sollicitatieprocedure kan vlot gaan. Indien je CV overeenkomt met onze wensen, volgt een sollicitatiegesprek op ons kantoor en een tweede gesprek met een andere advocaat.

Vacature student-stagiair

Justiceforyou is tweemaal per jaar opzoek naar enthousiaste, leergierige studenten in het HBO of WO die graag stage willen lopen in de rechtspraktijk.

Onze student-stagiaires vergezellen geregeld een advocaat bij zijn werk buiten het kantoor. Reken op een bezoek aan rechtbank, politie, penitentiaire inrichting en andere plaatsen waar wij ons werk uitvoeren.

Enthousiast? Stuur een e-mail naar karsten@justiceforyou.nl met daarin je motivatiebrief, CV en cijferlijsten van je opleiding, en wie weet kom je bij ons stagelopen!

Voor vragen over de vacatures kunt u contact opnemen met mr. drs. M.A.M. Karsten:

Bereikbaar op:

06 19 552 817

Of via email naar:

karsten@justiceforyou.nl